Мій список блогів

четвер, 13 жовтня 2016 р.

УРОК ШЛЯХЕТНОСТІ «ТЕРПИ КОЗАЧЕ-ОТАМАНОМ БУДЕШ»

Коли осінь вступає у свої права… І все навкруги покриває вона різнобарвним золотим покривалом… Приходить до нас свято Покрова Божої Матері Це свято є особливим днем для українців, воно поєднає у собі три значущих підстави вважати його святковим: релігійну, державну, ідеологічну.
Як відомо, любов до свого народу, до своєї землі починається із знання народних традицій, обрядів, звичаїв, зі знання багатющої історії українського народу. Саме з цією метою напередодні свята Покрови Божої Матері та Дня захисника України учні 3-Б класу ЗОШ №7 (класний керівник А. С. Байда) разом із бібліотекарем Ларисою Криловою відвідали Низкиницький Свято-Успенський монастир. Благочинний цієї обителі отець Стефан провів цікаву екскурсію монастирем та розповів діткам про ікони, які є в храмі Георгія Побідоносця, а також закликав всіх нас до молитви, терпіння, любові і творіння добрих справ в ім’я України.

Ну а після цього у монастирській школі імені преподобного Сергія Радонезького відбувся урок шляхетності «Терпи козаче - отаманом будеш». Про історію свята, та про його значущість для нас українців та важливість пізнання цього  розповіла бібліотекар Лариса Крилова.
         Звісно неможливо оминути і релігійний аспект свята. Адже на свято Покрова Божої матері весь християнський світ з глибокою любов'ю, вдячністю і надією славить Пресвяту Богородицю, Матір Спасителя світу Ісуса Христа. З давніх часів наш народ вірить, що українську землю захищає Божа маті, красиво розпростерши над нею свій небесний покров. У сучасних нелегких обставинах життя українського народу так важливо просити Покрову над нами Пресвятої Владичиці. Адже уся наша історія свідчить про її особливу любов до України, і певним є, що вона не залишить нас і тепер, коли так потребуємо її заступництва у Божого Сина. Про це наголосила вчитель недільної школи Світлана Костянтинівна Ковальчук та після цього всі  піднесли щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб покрила своїм омофором весь Український народ та наше військо.
Як свою заступницю особливо почитали її козаки. Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну та віру, були переконані, що Свята Покрова охороняє їх. Тому у часи незалежності свято Покрови почало відзначатися ще і як День Українського козацтва та День захисника України.
Звичайно, наші діти є славними нащадками сміливих та мужніх козаків. І у веселих іграх, змаганнях та конкурсах вони це довели. А ще показали всім, що їм притаманне велике почуття шляхетності, поваги до вчителів та дівчат та прагнення допомагати та підтримувати один одного. Ну а за всі свої старання хлопці отримали від дівчат та вчителя недільної школи слова привітання та подарунки.




 І тому з переповненим почуттям гордості можна сміливо сказати, що в нашій державі підростає гідна зміна захисників України.