Мій список блогів

пʼятницю, 21 жовтня 2016 р.

ЕКСКУРСІЯ У СВІТ ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН

Лікарські рослини – найбільше диво природи, царство краси і наше цілюще багатство.  Людина – дитя природи. І природа, як дбайлива мати, забезпечила людей їжею, водою, одягом, ліками.
В рамках клубу активного спілкування "Однокласник" на екскурсію у світ лікарських рослин «Даємо хворобам бій», в міську бібліотеку для дітей були запрошені учні 5-А класу Нововолинської гімназії (кл. керівник Ковальчук Т.М.).       
Про чудодійні та цілющі властивості рослин, які ростуть на території нашого краю і які кожному знайомі з дитинства, розповіла бібліотекар Олена Рябая. Розповідь супроводжувалась надзвичайно цікавою презентацією, в ході якої, учні ознайомились з основними видами лікарських рослин, рідкісними та зникаючими видами, почули розповідь про різноманітність представників флори, про їх значення в природі та житті людини.


Школярі розгадували загадки, роздивлялися книги та журнали з малюнками лікарських рослин, а закріпити знання допомогла їм вікторина "Ліки навколо нас". На завершення зустрічі учасники мали можливість посмакувати запашним козацьким чаєм із рослин та ягід.


У відділі абонементу 5-9 класів представлена тематична викладка літератури «Cвіт лікарських рослин». Література, яка представлена на викладці, розкриває уявлення про різноманітність лікарських рослин,  значення рослин для людини, їх цілющі властивості  та методи  лікування травами.