Мій список блогів

пʼятницю, 21 жовтня 2016 р.

ГОДИНА БЕЗПЕКИ «ХОЧА ВОГОНЬ НАШ ДРУГ-ДИВИСЬ, КРАЩЕ ТИ ПОБЕРЕЖИСЬ»

 Важко уявити собі життя людини без вогню. Він допомагає приготувати їжу, зігрітися, коли холодно. На заводах та інших підприємствах вогонь використовують, щоб виплавляти метал, виготовляти посуд, пекти хліб. Вогонь – друг людини. Але, якщо він потрапить у невмілі руки, то може стати грізним ворогом. Наслідком неправильного і необережного поводження з вогнем, газовими та електроприладами є пожежі. Вони знищують будинки і заводи, хлібні поля і ліси. Під час пожеж гинуть люди. І що характерно, що кожен третій загиблий - дитина. Від нас залежить, яким він буде: добрим чи злим. Коли з вогнем поводиться необережно, може статися пожежа. А щоб цього не сталося потрібно знати та дотримуватися правил пожежної безпеки. Саме з цією метою учні  3-А класу ЗОШ №3 (класний керівник О. Я. Дричик побували у Державній пожежно-рятувальній частині-5 нашого міста.

Про роботу пожежної частин, та про систему пожежної безпеки міста в цілому  повідали пожежники ДПРЧ-5. А з розповіді диспетчера діти дізналися, як не допустити пожежі та  що потрібно робити у випадку її виникнення. 



Ну а після цього діти на деякий час стали справжніми рятувальниками. Примірявши спеціальний одяг  та шоломи, власноруч намагалися «загасити» пожежу із пожежного рукава. Із завданням всі впоралися блискавично  і «пожежа»  була миттєво ліквідовано. А на закріплення побаченого та почутого бібліотекар Лариса Крилова провела для діток вікторину та загадала загадки про пожежну безпеку.


А у відділі обслуговування дошкільників та учнів1-4 класів розгорнуто тематичну поличку «Вивчим правила пожежні й завжди будем обережні»,  у якій розміщено багато цікавої та корисної інформації про пожежну безпеку дітей та дорослих.