Мій список блогів

середу, 27 квітня 2016 р.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКОВОЇ ВИСТАВКИ «ПИСАНКАРСТВО – ПІЗНАЙ ІСТОРІЮ МИСТЕЦТВА»

Ось і настала найпрекрасніша пора року весна. З її приходом оживає природа, повертаються з далеких країв птахи, зодягаються в зелень ліси та діброви. І саме з весною приходить в нашу оселю найголовніше свято християн – Пасха, або Великдень. Це величне свято світлого Воскресіння Христа, який приніс себе в жертву за гріхи людей і спокутував їх своїми стражданнями. Воно супроводжується численними прекрасними звичаями і традиціями, які ми зберігаємо, розвиваємо та передаємо з покоління в покоління. Головним символом цього свята в Україні є писанка. Вона не лише прикраса Великоднього столу, але й дивовижний витвір народного мистецтва. Для того, щоб діти краще пізнавали, зберігали та примножували народні традиції свята та познайомилися із технікою виготовлення писанок у Нововолинській міській бібліотеці для дітей організовано книжкову виставку «Писанкарство – пізнай історію мистецтва», презентація якої відбулася напередодні цього величного свята Воскресіння. Бібліотекар Лариса Крилова на початку зустрічі познайомила  із виставкою, та підкреслила її актуальність та значимість у нашому сьогоденні.  А учні 4-Б класу (класний керівник О.Л.Музичук) ЗОШ №3, які прийшли на цей захід порадували всіх присутніх чудовими Великодніми віршами та інсценівками.  
Ще до нас на зустріч завітали гості. Це організатор екскурсій Нововолинського міського історичного музею Тетяна Марценюк та художник- реставратор цього музею Ірина Ромашко, які розповіли дітям про писанки, методи її виготовлення. А також познайомили із значенням орнаментів, символів та малюнків на них. Після цього учні спробували самі виготовляти писанки. Вони надзвичайно завзято взялися до справи і тому у дитячих руках з’явилися «маленькі шедеври», кожен по-своєму цікавий та оригінальний.
         Також до свята Великодня потрібно готуватися ще й духовно. Про це наголосив священник Свято-Покровського храму отець Орест Піджарко. І закликав всіх присутніх у ці Великодні дні по-новому побачити й відчути себе, оцінити чистоту своїх помислів, бажань та вчинків, а ще – бути добрішими, милосерднішими, терплячішими, благороднішими один до одного.
Тож напередодні Великодня хочемо побажати всім, щоб цей Великий День подарував нам щастя, здоров’я, любов і непохитну віру в кращий завтрашній день. Нехай Пасхальне свято стане для всіх нас початком нового життя – кращого і добрішого.