Мій список блогів

пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

ХВИЛИНКА СМІХУ – ДІТЯМ НА ВТІХУ

1 квітня - цей день не внесено ні в які календарі знаменних дат і всенародних свят, але його цілком можна віднести до міжнародних, оскільки, він з однаковим успіхом відзначається в Україні, і в Німеччині, і в Англії, і у Франції, і в Скандинавії. В одних країнах 1 квітня називають День сміху, в інших — День дурня.
І тому сьогодні міська бібліотека для дітей запросила учнів 5-Б класу ЗОШ№7 (кл. керівник Хілько В.І.) на гумористичний мікрофон «Скільки світу, стільки й сміху», на якому звучали гуморески та байки О.Вишні, П. Глазового, Г. Бойка, С. Олійника, С. Руданського. Щирий дитячий сміх лунав у читальному залі. А родзинкою заходу були Смішинка, Смішарик та Іванко, які згуртували сміхом і запалом всіх присутніх.


Бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Олена Рябая розповіла про історію походження свята гумору, звідки прийшов до нас неофіційний день сміху, як його святкують у різних країнах та містах. Та найбільш цікавими були гумористичні конкурси: «Дотепні перекладачі», «Розсміши Несміяну», «Покажи, але не розкажи», «Сліпий художник» та веселі вікторини.


Усі присутні залишали читальний зал бібліотеки з веселим настроєм і щиро дякували господарям за квітневу «сміхотерапію».
У цей день кожен хоче пожартувати над кимось, тож ніхто не застрахований від розіграшів і навіть найсерйозніші люди мимоволі посміхаються. Тому, будьте обережні, запасіться відчуттям гумору, на жарти не ображайтеся, а відповідайте ними ж. Загалом, веселіться, тому що сміх, як відомо, продовжує життя.


Для читачів в книгозбірні організовано перегляд літератури "Читання для реготання".