Мій список блогів

середу, 13 квітня 2016 р.

КАЗКИ НАПИСАНІ СЕРЦЕМ

 З давніх-давен по всіх країнах світу люди складали казки і втілювали в них свою народну мудрість. Казка розкривала людям очі на навколишній світ, окрилювала людей фантазією, збуджувала мрії про краще життя, про перемогу добра над злом і закликала до участі у цій одвічній боротьбі правди і кривди.
Можливості казки надзвичайно широкі. Вона розважає і веселить, схвалює добре і гостро висміює зле, повчає і виховує, примушує замислитись над явищами життя, інколи й посумувати… Вона допомагає пізнати навколишній світ - життя природи з її найглибшими таємницями, життя і взаємини людей у минулому і майбутньому людського суспільства.
Серед найвідоміших казкарів української літератури почесне місце займає Оксана Іваненко, 110 річницю від дня народження якої ми відзначаємо 13 квітня.
З цієї нагоди  у цей теплий весняний день завітали до Нововолинської міської бібліотеки для дітей учні 4-В класу гімназії (класний керівник О. А. Власюк) на книгограй веселих пригод та цікавих казок.

Спочатку всі присутні переглянули слайд-презентацію, а бібліотекар Лариса Крилова познайомила з життєвим та творчим шляхом цієї видатної казкарки. Після цього юні читачі «вирушили у захоплюючу подорож»  по казках Оксани Іваненко, під час якої дізналися про цікаві та повчальні пригоди мешканців лісу, познайомилися з добрими, мужніми, дружними, працелюбними дітьми. Ще діти з задоволенням зачитували уривки із казок письменниці. А своїми враженнями від прочитаних казок поділилися під час проведення   літературної гри-подорожі «Чарівні зерна доброти», у якій вони засуджували кривдників, та намагалися робити так, щоб добро обов’язково  перемагало зло. Адже Оксана Дмитрівна дуже любила дітей, хотіла, щоб вони були добрими, щасливими, розумними, працьовитими та хорошими людьми. Бо діти - то наше майбутнє, майбутнє країни, в якій ми живемо.




Як відомо на казках письменниці виросло не одне покоління дітей. Але слід визнати, шо вони не втратили своєї актуальності і сьогодні. Бо хороші книги ніколи не старіють. І тому, щоб краще познайомити дітей із цими чудовими творами у бібліотеці організовано викладку літератури «Казки написані серцем». Тож запрошуємо всіх до нашої книгозбірні ознайомитися із прекрасним  казковим світом Оксани Іваненко.