Мій список блогів

четвер, 21 січня 2016 р.

У ДИТЯЧИХ ВІРШАХ ВІДКРИВАЮ СЕБЕ

6 січня видатній українській поетесі Ганні Чубач виповнилося 75 року.  Це поетеса Божою милостю, тому її творчість надзвичайно популярна, особистість якої є цікавою, а поезія багатогранною. Її  твори – це яскраві сторінки історії і зображення минулого і сучасного. А ще  вона дуже любить дітей , тому багато своїх праць  присвятила саме їм. Загадки, скоромовки, вірші Ганни Чубач це  справжнє диво, за допомогою яких малята пізнають та вивчають світ.

Для того, щоб розкрити такий цікавий світ Ганни Танасівни та  «торкнутися її поетичних струн»  до міської бібліотеки для дітей завітали учні 3-Б класу (класний керівник Красько С.І.) ЗОШ №7  на поетичний вернісаж  «У дитячих віршах відкриваю себе», приурочений цій чудовій поетесі.  Спочатку зустрічі всі присутні переглянули слайд – презентацію, під час якої бібліотекар Лариса Крилова познайомила  з  життєвим та творчим шляхом Ганни Чубач. Після цього  діти залюбки декламували її вірші. Адже всі  вони цікаві та  легкі для сприйняття і запам'ятовування. Хвилею емоційного піднесення стало прослуховування пісень на слова Ганни Танасівни. Безперечно, що всім без винятку добре відомі такі пісні, як «Черепаха Аха - Аха» та «Два маленьких баранці». 

    
          
               
Звісно, що ці твори  не залишили байдужими дітей і з метою кращого їх пізнання у бібліотеці організовано викладку літератури «Журавка з подільського краю». Адже дитячі книги вбирають у себе цілий світ: все цікаве, що трапляється на світі, рано чи пізно в них потрапляє. Їх нескінченне строкате різноманіття сподіваюсь тішитиме все нові й нові покоління дітвори.