Мій список блогів

пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

А Я ПРОСТО - УКРАЇНКА, УКРАЇНОЧКА

     Кожен народ має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть. Вони освячені віками. Звичаї - це ті прикмети, за якими розпізнається народ не тільки в сьогоденні, а й в історичному минулому.
Це ті неписані закони, якими керуються в найменших щоденних і найбільших національних справах. Звичаї і рідна мова, - це і є незнищені характерні ознаки народу. З метою збереження та примноження духовного скарбу нашого народу для учнів 4-Б класу гімназії (класний керівник Боцьон Світлана Русланівна) було поведено конкурс дівчат  «А я просто – українка, україночка».
Спочатку діти прослухали розповідь бібліотекаря  Лариси Крилової про силу та незламність наших славетних жінок – українок, про  мужність, витримку та терпіння, які несли вони  на своїх жіночих плечах протягом усіх тисячоліть.       
Після цього на учасниць чекали безліч  різних випробувань, з якими вони чудово впоралися. На конкурсі маленькі україночки показали  знання народних звичаїв, окрім того продемонстрували загальну культуру, сміливість  винахідливість та оригінальність.
Свято закінчилося, зате залишилося чимало вражень та емоцій. І з впевненістю можна сказати про те, що підростає молода та сильна генерація українок.Тож будьмо гідними називатися ними.