Мій список блогів

пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

СНІД: ЗНАННЯ ПРОТИ СТРАХУ


   Чума, яка охопила XXI століття, як часто сьогодні називають СНІД, в останні десятиліття поширюється зі швидкістю епідемії. Відтоді щорічно, 1 грудня, вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Сьогодні зусилля багатьох держав спрямовані на профілактику поширення захворювання. Заходи щодо відзначення цього дня традиційно відбуваються із його символом – Червоною стрічкою.
У Всесвітній день боротьби зі СНІДом, працівники міської бібліотеки для дітей підготували годину несекретної інформації «СНІД у запитаннях і відповідях».
Завідувач міської бібліотеки для дітей Ярмолюк В.В. розповіла та ознайомила учнів з поняттями "СНІД" і "ВІЛ" та їх ознаками, сприяла вихованню почуття відповідальності за власну поведінку та ведення здорового способу життя. 
Як наслідок, школярі отримали елементарні знання про СНІД, основні шляхи зараження цією хворобою та заходи щодо її профілактики та зрозуміли, що ВІЛ/СНІД може загрожувати всім, але якщо людина дбає про своє здоров’я, веде здоровий спосіб життя, живе за законами моралі, має міцну сім’ю, ризик заразитися ВІЛ стає мінімальним. Для ефективного засвоєння почутого матеріалу, бібліотекарі запропонували дітям вікторину «СНІД – безпечно чи ні?» та ознайомили з викладкою літератури «СНІД: людство під загрозою».