Мій список блогів

четвер, 20 листопада 2014 р.

Зустріч з Остапом Вишнею у міській бібліотеці для дітей


     Картинки по запросу остап вишня
Остап Вишня … Під таким ім’ям увійшов у літературу незрівнянний сміхотворець Павло Михайлович Губенко – видатний майстер слова, життєлюб і оптиміст
 Він – письменник унікальної (не тільки для України) популярності, рекордних – мільйонних! – тиражів, твори якого знали навіть неписьменні, за що його деякі вибагливі критики виключали з літератури, а диктатори – із життя.
Остап Вишня – для мільйонів читачів неперевершений гуморист і сатирик.  Він зміг у мудрих і працьовитих, дотепних і кмітливих, щирих і безпосередніх героях своїх творів втілити риси характеру українського народу, передати його ментальність. Тому багатьох струн людської душі торкало і сьогодні торкає вишнівське мудре, щире, дотепне слово.
Усмішки письменника і нині із захоплення читає сучасна молодь.

Яскравим доказом цього стала зустріч у міській бібліотеці для дітей  учнів 8-А класу ЗОШ №7   (вчитель української мови та літератури О.В.Масон) з Остапом  Вишнею  на бібліотечній гуморині «Щирий сміх подовжує життя»,  присвячена 125-річчю від дня народження гумориста.
Із розповіді ведучих, молоде покоління дізналося багато цікавих фактів про життя великого письменника. Під час заходу юнаки та дівчата мали можливість переглянули  уривки з гуморесок «Чудака,їй богу», «Що таке є свиня»,  прослухати усмішки «Якби моя бабуся встали» та «Дідів прогноз»  у виконанні учасників міського конкурсу «Посміхнемось щиро Вишні» Миколи  Бабича, учня 7-А класу та  Євгена Стецюка, учня 9-А класу ЗОШ №7, який посів третє місце у цьому  конкурсі.
       
 У читальному залі розгорнута тематична полиця «Незрівнянний сміхотворець», де кожен бажаючий, хоч на хвилину зайшовши в читальний зал, може сісти і почитати твори гумориста.