Мій список блогів

понеділок, 13 грудня 2021 р.

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТИЖДЕНЬ ЧИТАННЯ


      З 13 по 19 грудня 2021 року в Україні вперше відбудеться Національний тиждень читання. Це особливий час, коли читачі, письменники, видавці, бібліотекарі, книгарі об’єднаються навколо книги та читання.

 Тиждень пройде під егідою Українського інституту книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України. Партнерами події є ВГО Українська бібліотечна асоціація й Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів.

          

       


 Нововолинська міська бібліотека для дітей
 

пропонує вам обрати книги в рамках акції 

"Як обрати ідеальну книгу для…" 

з книжкового фонду бібліотеки.





     Книги для програмістів:  

Бібліотекар рекомендує.


    
Стовелл Л. Життя онлайн. Як уберегтися від кібербулінгу, вірусів та інших халеп в інтернеті / Л. Стовелл. – Київ : Книголав, 2020. – 144 с.

Чи знаєте ви, як почуватися захищеними в інтернеті? Як уберегтися від кібербулінгу, вірусів та інших халеп в інтернеті». Відповідь на це запитання можна знайти в книжці "Життя онлайн". У виданні є низка практичних порад зі створення сторінок у соціальних мережах, правила поведінки з інформацією, приватними даними, взаємодії з користувачами й дотримання авторського права. Крім того, у книжці читач знайде інформацію та корисні підказки щодо секстингу, кібербулінгу та інтернет-шахрайства.

Прочитавши книжку, ви навчитеся правильно реагувати на «тролів», підбирати надійний пароль та безпечно знаходити друзів у мережі. Розуміючи, як працює інтернет та як його можна використовувати, щоб нашкодити іншим, а головне — знати, до кого можна звернутися по допомогу, якщо раптом втрапите в халепу в інтернеті. Книжка стане в пригоді дітям, які активно починають користуватися інтернетом, а також їхнім батькам, котрі хочуть знати, як правильно пояснити дитині правила поведінки в мережі. 

         Бейкон Л. Остання людина / Л. Бейкон. Харків : Віват, 2020. – 272 с.

Настане день, коли світ захоплять роботи. Людство занепаде. Планета Земля зміниться до невпізнанності. Кібермайбутнє з коміксів стане реальністю. Дванадцятирічний робот XR_935 вважає, що це ідеальний світ: ніяких війн, злочинів, екологічних катастроф. Ніщо й ніколи не виходить із ладу. Аж доки XR_935 не стикається з нею - дівчинкою на ім’я Емма. Та це неможливо! Проте Емма - цілком реальна… людина. І вона дещо шукає: загадкову точку на карті. Їй конче необхідно туди дістатися. От тільки як це зробити у світі, де бути людиною заборонено? Може, це шанс дізнатися про те, чому Емма - єдина людина, якій удалося вижити...