Мій список блогів

понеділок, 23 серпня 2021 р.

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, УКРАЇНО!

 

2021 рік – ювілейний для України. 24 серпня ми святкуватимемо 30-ту річницю незалежності нашої держави, яка виборювалась століттями та віддзеркалює одвічне прагнення українського народу до єдності, суверенності та самостійності.

З нагоди 30-річчя від Дня проголошення незалежності України бібліотекар міської бібліотеки для дітей Олена Рябая запросила дітей на літературну мандрівку «Україна унікальна – Україна надзвичайна», під час якої ознайомила користувачів з історією свята, державними та народними символами України. З розповіді бібліотекаря юні читачі дізналися, що в Україні є свої унікальні місця, що вражають масштабами і красою. Вони оповиті легендами і таємницями, які історики досі намагаються розгадати. В Україні знайдеться і пустеля, і гірські каньйони, місця для цікавого пішохідного туризму і нерекламовані ніким закинуті історичні пам’ятки. 










Українське – значить найкраще! Не лише на словах, а й на практиці це доводять українські письменники. Адже саме письменник, як ніхто інший, має сили та наснагу хоробро дивитись в очі дійсності і не приховувати правду. Видання, які представлені на виставці «Це моя Україна, це моя Батьківщина» присвячені історії формування української державності та боротьбі Українського народу за незалежність своєї держави, книги про українську мову, обереги, символи країни.  А також література, яка допоможе ближче ознайомитися з Україною тим, хто полюбляє подорожувати, відкривати дивовижні місця, які є в кожній області нашої країни.


Усіх запрошуємо до перегляду виставки!

У сквері бібліотеки була організована виставка-інсталяція «Ми діти твої, Україно!». Окрім книг про нашу Україну, на виставці представлені вироби дітей.