Мій список блогів

вівторок, 10 серпня 2021 р.

ЗНАЙОМСТВО З МОНСТРАМИ ТА ПРИВИДАМИ

 «Тобі знадобиться вся хоробрість і навіть трішки шаленства, щоб побороти злісних страховиськ, жаских монстрів, капосних привидів або ж спробувати подружитися з деякими більш доброзичливими істотами. Подорож буде складною, але в кінці цієї неймовірної пригоди ти будеш пишатися собою, адже станеш професійним мисливцем на монстрів!» — так говорить Ван Гелсинґ, найбезстрашніший мисливець на монстрів, привидів і вампірів!

   Всі діти люблять монстрів, привидів та інші «страшилки». Це факт! Всі діти мають якісь страхи. Це теж факт! Книжок зі «страшними» героями у дитячій літературі багато, але як часто ви бачите на книжкових поличках книжки, зроблені у формі атласів. Та ще й яких - справжньої скарбнички монстрів та привидів з усіх континентів. 
   Сьогодні бібліотекар Олена Рябая розповідала дітям цікаві, смішні історії про різну кумедну нечисть… І про те, як навчитися усміхатися своїм страхам! Юні читачі знайомилися з «Атласом монстрів і привидів» письмениці Федеріки Магрін (книга отримана від Українського інституту книги) — із збіркою створінь та місця їхнього розсташування по всій земній кулі. А те, що було всередині, вразило всіх ще більше!






  Впевнившись, що гострі зуби та пазурі не такі вже й страшні, як здавалося спочатку, поговорили й про власних «монстрів». Разом подолали найбільший монстрячий страх, дізналися, хто живе у темряві і всіх лякає. 

  Отож, якщо вам доведеться колись зустрітися з кимось химерним, розбишацьким чи страшненьким, нехай ця зустріч буде неодмінно веселою, як у Нововолинській міській бібліотеці для дітей!

     Цю, та інші книги можна взяти у нашій бібліотеці! Ласкаво просимо!


    PS: Справжній великий атлас в стильній чорній обкладинці. Атлас поділено на розділи, кожен із яких пов’язаний із певною частиною світу і містить карту всіх істот, щоб читачі бачили, де саме водиться те чи те створіння. На подальших сторінках містяться описи різноманітних потвор. Деякі з них — це просто стислий переказ найцікавіших фактів, а інші називають точні місця, де бачили монстрів, перелічують їхні основні властивості та підказують, як їх перемогти. На них ти знайдеш детальнішу інформацію про місця, де вони живуть, а також легенди та перекази, що їх супроводжують. І нарешті, три спеціальні вставки розповідають про відомих привидів, водяних і міфічних монстрів.