Мій список блогів

понеділок, 1 березня 2021 р.

ЛІТЕРАТУРНИЙ КАЛАМБУР У НОВОВОЛИНСЬКІЙ МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ

 

 

 1 березня, у перший день весни, відзначається Міжнародний день котів. Популярність свята пояснюється насамперед тим, що кішки споконвіку були й залишаються найулюбленішими домашніми тваринами у всьому світі. Кішка - це найближча до людини тварина. Мало знайдеться у світі людей, хто залишається байдужим до цих пухнастих, рухливих, ласкавих і дуже розумних створінь.

    Цього дня в міській бібліотеці для дітей в рамках клубу «Книгочитограйко»  відбувся літературний каламбур «Кіт-вуркіт» на якому побували учні 2-Б класу ЗОШ №7 разом з класним керівником Наталією Петрівною Магерою. На свято завітала і «поважна гостя» киця Маркіза. 



Бібліотекар Лариса Крилова розповіла учням історію виникнення свята, навела цікаві факти з життя кішок. А також познайомила з книгами, які були придбані за програмою поповнення бібліотечних фондів Українським інститутом книги,  в яких розповідається про цих милих створінь. Учні з величезним задоволенням переглядали тематичну полицю «Ми відповідаєм за тих, кого приручили».










Діти ж,  в свою чергу, киці Маркизі читали уривки із книжок, співали пісні та розповідали вірші. А також пообіцяли, що завжди будуть шанобливо ставитися до домашніх тварин та ніколи їх не кривдити.