Мій список блогів

середу, 20 березня 2019 р.

ЛЯЛЬКОТЕРАПІЯ У НОВОВОЛИНСЬКІЙ МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ


Весело та гамірно проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання у Нововолинській міській бібліотеці для дітей. До нас з великим задоволенням поспішають діти, адже чудово знають, що тут на них чекає багато приємних сюрпризів та безліч цікавої інформації.
У третій день Всеукраїнського тижня дитячого читання у нашій бібліотеці в рамках клубу «Книгочитограйка» відбулась година пізнання «Від мотанки до Барбі».
А чи потрібно дітям гратися у ляльки? Разом з ними ми шукали відповіді на це питання. І дійшли висновку, що безумовно потрібно, адже лялька – це іграшка, з якою вони грають «у життя». Вона вчить відтворювати стереотипи жіночої поведінки: догляд за дитиною, її  годування, вкладання спати і інші дії, які в звичайному житті спрямовані на самого малюка. В іграх з ляльками відпрацьовуються і моральні моделі поведінки: ляльки ввічливо знайомляться один з одним або б’ються, ляльку може бути шкода, вона може погано себе поводити і так далі. До того ж гра в ляльки – найсильніший засіб психологічної підтримки для дітей. Разом з лялькою дітлахи проживають свої радощі й прикрощі, сварки і образи, програють ситуації і змінють їх фінал на позитивний. Це дозволяє їм позбутися від тривожності і знайти душевну рівновагу.
На початку зустрічі дітлахи уважно прослухали розповідь бібліотекаря Лариси Крилової про те, якими були перші ляльки та як вони міняли свій вигляд з плином часу. А також переглянули фільм про ляльку-мотанку, як древній наш оберіг та спробували її виготовити самі. 


А після цього дівчатка поринули у веселі ігри зі своїми улюбленцями. Вони придумували їм чудернацькі імена, «пеленали» та «вкладали їх спати», «робили з ними уроки», «водили до школи». Ці ігри з ляльками принесли дітям величезне задоволення і користь, адже граючись, вони розвивають свою уяву, творчі інтелектуальні здібності.