Мій список блогів

пʼятницю, 28 вересня 2018 р.

ЛЮДИНА ВИСОКОЇ ЛЮБОВІ І ДОБРА

Щедра талантами українська земля подарувала людству не тільки чудових співаків, композиторів, письменників, відомих громадських діячів, талановитих учених, а й визначних педагогів. Серед видатних людей,  народжених Україною, одне з найпочесніших місць посідає учений-педагог Василь Олександрович Сухомлинський.
28 вересня видатному українському педагогу,  дитячому письменнику  виповнюється 100 років від дня народження. Василь Сухомлинський – багатогранна, відома в усьому світі особистість.
Прожив письменник зовсім мало – 51 рік. Але за своє коротке життя Василь Олександрович зробив дуже багато для дітей і взагалі для педагогічної науки. Неоціненну літературну спадщину залишив нам видатний вчитель і письменник. Василь Олександрович Сухомлинський - автор 41 монографії і брошури, більше 600 статей, 1500 оповідань і казок. Твори Сухомлинського видані 53 мовами світу. Найбільш відома його книжка «Серце віддаю дітям» видана 30 мовами світу. Педагог вважав, що перед кожною дитиною, навіть найважчою, вчитель повинен відкрити ті сфери, де вона зможе досягти своєї вершини, сформувати свою людську гідність, свою душу. Тому й створив «Азбуку моралі», котра вчила осягати суть добра і зла, честі й безчестя, азбука стала засобом подолання емоційної необхідності відкривати здатність відчувати стан інших, вміння ставити себе на місце іншої людини.
До 100 річчя від дня народження Василь Сухомлинського у міській бібліотеці для дітей в рамках Дня відкритих дверей, була проведена літературна імпреза «Людина високої любові і добра». На захід були запрошені учні 4-Б класу Нововолинської гімназії (класний керівник С.М.Редько). Ведучі заходу (Кухарик Ілля та Буковська Христина) розповіли дітям про життєвий шлях педагога та слухали його казки. Учні читали вірші, присвячені ювіляру та інсценізували повчальну історію для дітей «Як Павлик списав у Зіни задачу».



Також  обговорювали оповідання письменника – педагога, які сприяють пробудженню совісті, людяності, особистісної відповідальності школярів, спонукають їх до морального саморозвитку.
Завідувач бібліотеки Валентина Ярмолюк познайомила учнів з творами письменника, які є у бібліотеці, і експонуються на книжковій викладці «Школа казок Василя Сухомлинського».
А на закінчення заходу всі отримали на згадку пам’ятку «Десять «НЕ МОЖНА» від Василя Сухомлинського». Це – життєві постулати, котрих повинна дотримуватись кожна людина впродовж свого свідомого життя.
Василь Олександрович  Сухомлинський – великий педагог і мудрий учитель. У його палкому серці жила велика доброта та любов до всього світу. Він не лише навчав, а й прищеплював кожній дитині найкращі людські якості, виховував доброту, чуйність, людяність, патріотизм, любов до батьків, до людей, до рідної мови, до рідної землі