Мій список блогів

середу, 19 вересня 2018 р.

ЧЕМПІОНАТ ЗНАВЦІВ


Сьогодні в міську бібліотеку для дітей завітали учні 6-А класу ЗОШ №7 (класний керівник Перевознік В.І.) на ерудит-вікторину «Чемпіонат знавців». Захід був присвячений рідній українській мові. Саме тій мові, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо. Бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Олена Рябая розповіла дітям, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, ознайомила з історією розвитку писемності та становлення української мови.
В ході заходу учні поділилися на команди «Мовознавці» та «Словограй» і чемпіонат розпочався. Школярі працювали із мовними перлами, які виражені різними жанрами усної народної творчості, що започаткували дуже давно наші предки. 
 

   Змагалися в конкурсах «Народ скаже, як зав’яже», «Мовне асорті», «Знавці приказок та прислів'їв» та інтерактивній вікторині «Відгадайко», де учні показали знання, ерудицію та творчі здібності. Змагаючись, вони відгадували загадки та ребуси, складали омоніми-каламбури, промовляли скоромовки. Учасники заходу описали красу і багатство найдавнішої, найбагатшої, наймелодійнішої мови у світі – української за допомогою віршів та приказок.



У бібліотеці для користувачів влаштована тематична полиця «Вся мудрість життя закладена у книзі».