Мій список блогів

середу, 7 лютого 2018 р.

ВІТЕР ДАЛЕКИХ МАНДРІВ

А ти любиш подорожувати?... 
Відповісти на це питання можеш, взявши до рук один з романів Жуля Верна: «Незвичайні подорожі», «Таємничий острів», «Діти капітана Гранта», «Двадцять тисяч льє під водою», «Навколо світу за 80 днів», «П’ятнадцятирічний капітан», і вже не зможеш відірватись від книги. Його творами захоплювалось багато поколінь. Нині  він – один із найулюбленіших відомих письменників.
 Можна сказати без перебільшення, що на сторінки книг Жюля Верна вриваються шумовиння хвиль, пісок пустель, вулканічний попіл, арктичні вихори, космічний пил. А місце дії в його романах — не тільки планета Земля, а й увесь Всесвіт. 
Герої Жуля Верна завжди подорожують, здійснюють географічні відкриття, випереджаючи справжні. Вони створюють швидкохідні машини, підводні й повітряні кораблі, досліджують вулкани та глибини морів, проникають у недоступні нетрі, відкривають нові землі. Увесь світ слугує їм майстернею для експериментів.
То хто ж він був такий цей таємничий Жуль Верн? І на це питання відповідь отримали шестикласники ЗОШ №7, під час бібліоміксу «Великий мрійник Жуль Верн». Бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Олена Рябая ознайомила школярів з цим письменником та з кращими його творами. 
В міській бібліотеці для дітей влаштована тематична полиця «Великий мрійник і фантазер», присвячена 190-річчя від дня народження французького письменника, яка знайомить читачів з кращими творами Жюля Верна. 

Завітайте до нашої бібліотеки і знайомтеся з книгами великого і невтомного письменника-мандрівника і фантаста.