Мій список блогів

пʼятницю, 23 лютого 2018 р.

НА ШЛЯХ Я ВИЙШЛА РАННЬОЮ ВЕСНОЮ І ТИХИЙ СПІВ НЕСМІЛИЙ ЗАСПІВАЛА…

25 лютого ми будемо відзначати 147 років від дня народження відомої української письменниці, перекладача, культурного діяча та волинянки Лесі Українки. Вона була справжньою поетичною квіткою нашої прекрасної землі, була, є і буде нашою славою, нашою гордістю, одною з найповнозвучніших струн душі українського народу.
Для того, щоб  «торкнутися» цих прекрасних струн творчості Лесі Українки бібліотекар Лариса Крилова запросила учнів 3-В класу Нововолинської гімназії (класний керівник О. В. Тодераш) на інформаційний портал «У дитячі любі роки».  Із розповіді бібліотекаря діти дізналися про геніальну українську поетесу, мужню жінку і прекрасну людину Лесю Українку. Після цього з захопленням  учасники заходу декламували її поезію, відповідали на запитання вікторини та переглянули мультфільм «Біда навчить». Діти зрозуміли, що ця казка є дуже повчальною, адже вона вчить цінувати досвід, мудрість, не боятися труднощів, долати їх, жити в злагоді з товаришами, сумлінно працювати.





А також до уваги всіх присутніх була запропонована викладка літератури «І грала її творчість барвами», де розміщено багато віршів для дітей та цікавої інформації.


Тож з впевненістю можна сказати, що Леся живе серед нас. Вона вчить «співати серед лиха пісень» та любити всім серцем нашу Україну.