Мій список блогів

вівторок, 30 січня 2018 р.

ВІДКРИЙ НІМЕЧЧИНУ

2017/2018 рік оголошено роком вивчення німецької мови в Україні та української в Німеччині. Сьогодні вона – перша найпоширеніша мова у Європіі друга за популярністю іноземна в Україні. Більшість найвідоміших інноваційних компаній розташовані саме у Німеччині. Навіть прогресивні японці зосереджуються на німецькій – її вивчають 68% студентів у Японії. Тож варто детальніше розглянути та пізнати цю мову.
Сьогодні міська бібліотека для дітей провела єврокруїз «10 цікавих фактів про Німеччину». Розширювати горизонти своїх знань ніколи не буває нудно – в цьому шестикласників Нововолинської гімназії, які вивчають німецьку мову, переконала бібліотекар міської бібліотеки для дітей Олена Рябая. Під час заходу учні ознайомилися з історичною і культурною спадщиною однієї з найбільш розвинутих країн Євросоюзу. Школярі з зацікавленням слухали розповідь бібліотекаря про історію Німеччини,  стосунків України й Німеччини.

Разом пригадали видатних німецьких вчених, композиторів, письменників, художників,  кінематографістів, переглянули відеоролики про дивовижні, цікаві міста та віртуально відвідали популярні музеї країни.
Школярі цікаво та з користю провели час.
До уваги користувачів в міській бібліотеці для дітей оформлена тематична полиця літератури «Світ німецької мови».