Мій список блогів

четвер, 25 січня 2018 р.

ЗОРЕПАД ЮВІЛЕЙНИХ ДАТ

Кожний рік приходить і радує нас якоюсь бажаною подією, ювілеєм або святковим днем. З початком нового 2018 року почався справжній зорепад ювілейних дат письменників-ювілярів. «Кругла дата» – це нагода привернути увагу користувачів до цікавої особистості чи події.
І тому сьогодні до міської бібліотеки для дітей були запрошені учні 6-А класу ЗОШ №7 (класний керівник Карпець Г.В.) на книжковий подіум «В гостях у письменників-ювілярів». Бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Олена Рябая ознайомила присутніх з цілою палітрою письменників-ювілярів, які відзначатимуть круглу дату в цьому році, це й 390 років від дня народження Шарля Перро, французького поета, письменника-казкаря, критика; 200 років від дня народження Томаса Майна Ріда, англійського письменника; 190 років з дня народження Жуля Верна, мандрівника та французького письменника; 85 років від дня народження Юрія Ячейкіна, українського прозаїка, гумориста; 70 років від дня народження Богдана Жолдака, українського прозаїка, драматурга; 50 років від дня народження Івана Андрусяка, українського поета, перекладача; 50 років від дня народження Марини Дяченко, українського прозаїка-фантаста та багато інших.

Серед різноманіття книжкових виставок у міській бібліотеці для дітей  виділяється експозиція, приурочена ювілейним датам.
Виставка користується підвищеною популярністю у користувачів бібліотеки. Адже порада бібліотекаря, ровесника, друга – є тим основним чинником, який зацікавлює взяти до рук книгу, прочитати її і порадити своєму товаришу.
Привертає увагу користувачів звернення:
Любі друзі! Перед вами – безліч художніх книг. Їх автори – відомі українські та зарубіжні письменники. Саме цього року ми відзначаємо ювілейні річниці від дня їх народження. Тож читайте і захоплюйтесь їхніми творами!