Мій список блогів

вівторок, 31 жовтня 2017 р.

HALLOWEEN – СТРРРАШНО ВЕСЕЛЕ СВЯТО!

В ніч з 31 жовтня на 1 листопада відзначається Хелловін – найзагадковіше свято в році, в цю ніч духи виходять на землю і спілкуються з людьми.
Вважають, що саме цієї ночі, за давніми віруваннями, відчиняються двері у потойбічний світ і духи померлих приходять на землю, літо змінюється на зиму, життя – на смерть, а між матеріальним і надприродним світами зникають всі межі.
Це одне із найдавніших свят у світі, яке веде свою історію від стародавніх традицій кельтів Ірландії та Шотландії. У середині ХІХ століття ірландці масово почали емігрувати до Америки. З того часу Хелловін «прижився» на новому континенті й святкується дотепер. Нині це свято стає все більш популярним у країнах Європи, а зокрема і в Україні. Найпопулярніший і найвідоміший атрибут Хелловіна – гарбуз, вирізаний у вигляді голови із запаленою свічкою всередині. Вважається, що він відлякує злих духів та відьом.
Хелловін – це можливість втілити щось фантастичне, магічне у реальність. І саме сьогодні бібліотекарі міської книгозбірні для дітей створили дуже веселу атмосферу та хороший настрій для своїх користувачів. Читальний зал перетворився в таємниче і зловісне місце з гарбузовим головами, паперовими кажанами і привидами – атрибутами «страшного свята». Вся  нечиста сила повилітала та повилазила із книг – про жахи. 
Не позаздриш бібліотекарям, які працюють сьогодні ввечері, коли світло в залі вимикається і атмосфера нагадує кадри з фільмів жахів.

Але всім учасникам містерії, які відвідали сьогодні бібліотеку було не страшно, а цікаво і весело. 

Усі бажаючи робили селфі на згадку в оформленій магічній фотозоні «Happy Halloweеn!», пройшли тест-драйв нового транспорту Баби Яги та отримали поради щодо проведення вечірки.

PS: Сьогодні працівники міської бібліотеки для дітей отримали багато схвальних відгуків від своїх читачів. В свою чергу ми також вдячні юним користувачам, їхнім словам вдячності за нашу роботу.