Мій список блогів

пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

ВСІ МИ ДІТИ КОЗАЦЬКОГО РОДУ


    14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. Це свято вважається одним із найбільш шанованих в Україні. Із ним співпадає святкування Дня українського козацтва та Дня захисника України – свята звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України.
Для того, щоб зберігати та примножувати традиції нашого славного народу напередодні цих свят бібліотекар Лариса Крилова провела для учнів 2-А класу Нововолинської гімназії (класний керівник О. А. Власюк) козацький турнір «Хоробрими, сміливими ростіть, кордони України бережіть».
Спочатку із розповіді бібліотекаря діти дізналися про козаків, про їх державу, про традицію шанування ними свята Покрови Божої Матері.
А потім розпочалися справжні козацькі змагання. Хлопчики поділилися на два курені. Ними керували курінні отамани Володя Мельник та Тимофій Шаповал. Влучність, кмітливість, швидкість реакції  продемонстрували діти під час конкурсів, у яких перетягували канат, «втікали з полону» у мішках, перевіряли силу в руках, складали слова із букв, тощо. Дуже старалися маленькі козачата. І хоч перемога дісталася одній команді, але чудовий настрій та задоволення отримали усі.



 За свою спритність та сміливість хлопці отримали від дівчат слова вітання та солодкі подарунки. Вони ж, в свою чергу, пообіцяли, що безперечно  будуть чемними, слухняними та захищатимуть їх. А коли підростуть неодмінно берегтимуть і нашу Україну. 
І тому з впевненістю можна сказати, що козацькому роду нема переводу.