Мій список блогів

вівторок, 10 січня 2017 р.

РІЗДВЯНІ КОЛЯДКИ У НОВОВОЛИНСЬКІЙ МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ

Взимку, коли сніг вкриває своєю ковдрою подвір’я та стріхи хат, коли чудернацькі візерунки прикрашають вікна осель, до нас приходять веселі та радісні Різдвяні свята, сповнені дива та душевного тепла.
Незмінним атрибутом цього свята є, звісно, колядки. Від хати і до хати ходять українці колядувати, бажаючи один одному здоров’я, благополуччя, миру та прославляючи новонародженого Ісуса Христа.
Лунали колядки і у Нововолинській міській бібліотеці для дітей під час різдвяної мозаїки «Над вертепом зірка ясна світу засіяла». У цей день до нас завітали колядники із Свято-Духівського храму та Церкви Святої Трійці і порадували всіх присутніх чудовими різдвяними піснеспівами.
А бібліотекар Лариса Крилова розповіла про народні звичаї та традиції святкування Різдва та познайомила із народними прикметами передбачення погоди у різдвяний час.
Після цього колядувати  продовжили  наші користувачі. Та із щирих дитячих вуст звучали колядки та теплі слова віншування для всіх присутніх. Тож нехай народжений Спаситель подарує всім нам людські блага, збереже наше здоров’я, зміцнить духовно, допоможе здолати труднощі та принесе довгоочікуваний мир на нашій Україні.