Мій список блогів

пʼятницю, 13 січня 2017 р.

СОНЯЧНІ ВИСОТИ ПОДІЛЬСЬКОГО ЖАЙВОРОНКА

Цими січневими днями минає 80 років з дня народження знаного українського письменника, журналіста, поета і кіносценариста Євгена Гуцала.
Євген Гуцало – письменник надзвичайно багатогранного й caмобутнього таланту, дивовижної працездатності. В його доробку два романи, два десятки повістей, три поетичні збірки, більше двохсот оповідань, книжки для дітей, публіцистика.
Від початку своєї творчості Євген Гуцало писав про дітей, про особливий світ дитинства. Дивовижний світ річки, квітів, гаю, звірини й птаства в якому живе маленька людина, – все це побачено й зображено тонким поетичним зором, ніжною душею письменника.
Дітям написано книги «Олень Август», «Пролетіли коні», «З горіха зерня», «Дениско», «Зелене листячко з вирію», «Саййора», «Жовтий гостинець», «В гості до білого світу», «Співуча колиска з верболозу», «Діти Чорнобиля». Збірка оповідань про дітей «У лелечому селі» стала однією з кращих в сучасній українській літературі.
Євген Гуцало автор поетичних книг "Письмо землі", "Час і простір", «Без дороги ходить дощ».
З нагоди ювілею знаного українського письменника міська бібліотека для дітей провела поетичний марафон «Країна дитинства Євгена Гуцала». Під час марафону діти не тільки отримували інформацію про книги та письменника з вуст бібліотекаря Олени Рябої, а й декламували вірші з поетичних збірок "Без дороги ходить дощ", «Час і простір» та зачитували коротенько свої улюблені уривки із творів «Олень Август», «Дениско», «Пролетіли коні», ділилися своїми думками про прочитане.
Для всіх користувачів у відділі обслуговування 5-9 класів влаштована викладка літератури «Країна дитинства Євгена Гуцала», на якій представлені матеріали, котрі розповідають про життєвий шлях митця, розкривають багатство його творчої спадщини. Видання прозових та поетичних творів різних років, яскраві поезії, які викличуть неабиякий інтерес у відвідувачів.