Мій список блогів

середу, 22 червня 2016 р.

ЦЕ НЕ ПОВИННО ПОВТОРИТИСЯ

День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Цьогоріч 22 червня минає 75 років відтоді, як нацистська Німеччина напала на Радянський Союз, у складі якого була Україна.
Це одна з найсумніших дат в історії. Цей день нагадує нам про всіх загиблих в боях, закатованих у фашистській неволі, померлих у тилу від голоду та поневірянь. Ми сумуємо за всіма, хто ціною свого життя виконав святий обов’язок, захищаючи в ті суворі роки нашу Вітчизну.
З нагоди цієї дати в міській бібліотеці для дітей пройшла хвилина пам’яті «Ніхто не забутий, ніщо не забуто...», яка відбулася біля тематичної полиці «Війна і Перемога: біль і пам'ять». Бібліотекарі розповіли дітям про найжорстокішу та найкривавішу війну в історії людства, що забрала десятки мільйонів життів і тривала 1418 днів. Юні читачі також мали змогу познайомитися з книгами, які розповідають про ці події.


Сьогодні ми схиляємо голови перед святою пам’яттю полеглих, які своїм ратним подвигом, самовідданою працею забезпечили Велику Перемогу, перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна! Слава їм, вічна та світла пам’ять!