Мій список блогів

середу, 1 червня 2016 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Уже традиційно 1 червня в Україні та світі відзначається Міжнародний день захисту дітей ‒ прекрасне свято радості та надії.
Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.
Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. За однією із версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей - сиріт і влаштував для них святкування  Дуань-у Цзе (Фестиваль човнів - драконів), яке якраз припало на 1-ше червня.
В Україні цей день відзначається із 1998 року. Це свято встановлено Указом Президента за ініціативи Міністерства України в справах сім’ї, молоді та спорту, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей «Україна - дітям» та суспільних організацій.
Саме в цей день, у міську бібліотеку для дітей завітали діти загону «Дружба» пришкільного табору «Соняшник» ЗОШ №7 (вихователі Л.Т.Пучковська та С.О.Іващенко) на літературно-ігрове свято «Тут живе дитинство». Завідувач бібліотеки В.В.Ярмолюк ознайомила дітей з виникненням свята та його традиціями. 



Бібліотекар Л.В.Крилова провела з учнями вікторини та цікаві ігри, під час яких присутні продемонстрували свою спритність, кмітливість, майстерність та ерудицію. Традиційним для цього свята є конкурс малюнку на асфальті, який проходив під стінами бібліотеки. У своїх малюнках діти втілили свої мрії, сподівання та фантазії.




У бібліотеці розгорнуто тематичну полицю «Хай буде дитинство щасливим».