Мій список блогів

середу, 9 березня 2016 р.

ШЕВЧЕНКОВЕ СЛОВО У ВСІХ НА УСТАХ

У березні по всій Україні проходять Шевченкові дні, вшановуючи пам’ять Великого Кобзаря. «Мелодія Шевченкового слова» вкотре хвилює душу, торкається серця і змушує захоплюватись його різноманітністю і красою.
Тож в цю весняну днину, в міську бібліотеку для дітей, завітали учні 8-А класу НВК "Нововолинська спеціалізована школа №1" (кл. керівник Розік Л.В.)  на поетичні акорди «Чарівна мелодія Шевченкового слова», щоб разом полинути у спогади про славетного українця, прислухатися до шевченківської думки, слова, вклонитися світлій пам’яті поета.
Захід супроводжувався цікавими відео- та аудіо-матеріалами. Доповненням  стало декламування учнями творів геніального поета. Із уст читців (Романюка А., Рязанової А., Шпака К., Ткачук Д.) зворушливо звучали поетичні твори з славетного «Кобзаря», схожі на полум’я свічки, що запалюють душу, вселяють в серцях іскру віри, надії, любові до рідної землі, свого народу. Мелодія Шевченкового слова не залишила байдужими нікого: ні самих читців, ні присутніх.



Бібліотекар Олена Рябая, подякувала учням за щиру любов до Шевченкової творчості, наголосила на значущості Великого Кобзаря для України і кожного українця та представила книжкову виставку «Живи, поете, в бронзі і граніті, живи, поете, в пам'яті людській…», яка знайомить з життєвим та творчим шляхом Тараса Григоровича Шевченка, його мистецькою спадщиною та значенням творчості поета у розвитку світової культури.


Присутні змогли ще раз осмислити слова велетня духу, який не лише влучно говорив, але й боровся за свободу і спокій у нашому українському домі.