Мій список блогів

неділю, 13 вересня 2015 р.

XXII МІЖНАРОДНИЙ КНИЖКОВИЙ "ФОРУМ ВИДАВЦІВ У ЛЬВОВІ"

Вже вкотре на початку вересня у Львові відбувається надзвичайна та найочікуваніша культурна подія в Україні, що має міжнародне значення, – книжковий «Форум видавців у Львові». Помітити це дійство не складно — чи не в кожній популярній кав’ярні, бібліотеці, музеї чи книжковому магазині вивішена афіша подій Форуму. Людьми з книжками та брошурами заповнений центр міста, а особливо територія поблизу Палацу Потоцьких, де й відбувається більшість подій.


XXII Форум видавців вражає масштабністю. Щоб придбати книжкові новинки та поспілкуватися з їх авторами у Львів їдуть не лише з усієї України, але й з різних країн світу. Тут збираються багато відомих та цікавих людей: письменники, поети, видавці, критики, журналісти, громадські та культурні діячі. Безліч презентацій, зустрічей, автограф-сесій, майстер-класів, читань, кінопоказів, громадських, культурних та благодійних акцій тощо. Усі обмінюються ідеями, вподобаннями та фотографуються.


Цього року, під час XXII Форуму видавців вперше відбудеться Дитячий Форум. Де заплановано заходи, пов’язані не лише з літературою та книжками, а й мистецтвом, наукою, музикою, театром, екологією, мандрами, майстер-класи з танців, рукоділля, а також ігри та розваги.


Мета акції – залучити дітей до різноманітної розвиваючої діяльності та активного відпочинку через читання, творчість, наукову діяльність, винахідництво.


Працівники міської бібліотеки для дітей також долучились до цього свята слова, книги та культури, бо це насамперед можливість познайомитися з улюбленими письменниками та відкрити для себе нових авторів, бачити багатьох відомих людей.