Мій список блогів

вівторок, 27 січня 2015 р.

Крос-ревю "Сузіря казок Грімм"


   Брати  Якоб  і Вільгельм  Грімм німецькі вчені. Обидва були професорами Берлінського університету. Вони створили граматику і словник німецької мови. З-під їх пера вийшло багато наукових праць з німецькою літератури і мови, без яких не обходяться вчені України і нашого часу. Але славу принесли їм передусім три невеликих збірника німецьких народних казок, які  відомі як «Казки братів Грімм». Твори, які вони зібрали, здобули величезну славу, їх читають тепер майже всіма мовами світу як дорослі так і діти.
Для того щоб познайомити краще дітей  із творчістю цих чудових  казкарів до міської бібліотеки для дітей завітали учні 2-А гімназії (класний керівник Махонько С. А.).  Спочатку  своїх маленьких  користувачів  люб’язно зустріла  бібліотекар Л.В. Крилова та познайомила із чарівним світом бібліотеки.
Потім до уваги дітей була запропонована відео-презентація про творчість цих славетних казкарів. Ну а переглянувши її, всі разом «відправилися в політ» в країну казок братів Грімм. Поділившись на команди «Сміливці» та «Молодці» діти брали участь у різноманітних конкурсах та розгадували безліч цікавих завдань, грали  в літературну гру по мотивах казок. Всі діти отримали масу позитивних емоцій, та прагнення до нових знань.
А на закінчення до уваги дітей була презентована тематична поличка літератури «Скарбничка казок Братів Грімм».