Мій список блогів

вівторок, 29 квітня 2014 р.

Презентація книги


 Нещодавно в міській бібліотеці для дітей відбулась презентація книги «Всесвітні катастрофи».
 
Завідувач бібліотеки В.В.Ярморлюк розповіла про книгу, про її укладачів, де і коли книга була видана.
         «За свою довгу історію людство пережило величезну кількість природних та рукотворних катастроф. Деякі з них ставили на межу виживання не тільки окремі регіони, але й цілі континенти. І так сталося, що винуватцями багатьох з цих лих ставали люди». Так розпочала розповідь ведуча.
            Також повідала, що в книзі  описані більше сотні найбільших катаклізмів, які змінили не тільки зовнішність нашої планети, а й наші уявлення про межі людських можливостей, що   ця книга - не про жертви і руйнування, а про жорстокі уроки минулого, про те, що пошуки гармонії з природою не менш важливі, ніж матеріальне достаток, і про відповідальність людства за свій крихкий мир.
           Детальніше зупинились на одному із розділів книги  «Рукотворні нещастя», де описано техногенні катастрофи 20 століття, і зокрема про аварію на Чорнобилиській АЕС, так як захід проходив напередодні річниці аварії.
           Діти доповнили розповідь ведучої  віршами, присвяченим подіям на АЕС.
           Всі присутні мали змогу ознайомились з літературою на викладці «Світ про Чорнобиль пам’ятає», яка була розгорнута у читальному залі.