Мій список блогів

середа, 7 серпня 2024 р.

 

Сьогодні 1 серпня минає 111 років від дня смерті Лесі Українки - видатної поетеси, громадської діячки, мужньої жінки, борця за долю України.

Леся Українка — найшанованіший класик літератури та поезії в Україні поряд з Тарасом Шевченком та Іваном Франком. Її творчість сповнена містичною жіночністю, вірою у свободу та життя, фольклорними мотивами, піднесеними, але реалістичними образами.

Видатна українська поетеса і письменниця лишає свій віддзеркаленний слід не лише в літературі, але і в серцях людей та на картах міст і назвах установ. Вона стала символом національної гордості та незалежності України.

У Нововолинській міській бібліотеці для дітей пройшла інформаційна хвилинка «Розповідь про Лесю Українку».

Бібліотекарі познайомили дітей з біографією письменниці, її творчим шляхом. Переглянули мультфільм «Мавка. Лісова пісня» знятий за мотивами драми-феєрії «Лісова пісня». Познайомилися з книгами поетеси, написаними для діток.

В бібліотеці оформлена книжкова виставка «Нерозквітла блакитна троянда».

Леся Українка не лише прославилася своєю творчістю, але й стала символом національної самосвідомості та незалежності України. Її ім’я і діяльність продовжують надихати і сприяти розвитку української культури.