Мій список блогів

середа, 7 серпня 2024 р.

 

Сьогодні 1 серпня минає 111 років від дня смерті Лесі Українки - видатної поетеси, громадської діячки, мужньої жінки, борця за долю України.

Леся Українка — найшанованіший класик літератури та поезії в Україні поряд з Тарасом Шевченком та Іваном Франком. Її творчість сповнена містичною жіночністю, вірою у свободу та життя, фольклорними мотивами, піднесеними, але реалістичними образами.

Видатна українська поетеса і письменниця лишає свій віддзеркаленний слід не лише в літературі, але і в серцях людей та на картах міст і назвах установ. Вона стала символом національної гордості та незалежності України.

У Нововолинській міській бібліотеці для дітей пройшла інформаційна хвилинка «Розповідь про Лесю Українку».

Бібліотекарі познайомили дітей з біографією письменниці, її творчим шляхом. Переглянули мультфільм «Мавка. Лісова пісня» знятий за мотивами драми-феєрії «Лісова пісня». Познайомилися з книгами поетеси, написаними для діток.

В бібліотеці оформлена книжкова виставка «Нерозквітла блакитна троянда».

Леся Українка не лише прославилася своєю творчістю, але й стала символом національної самосвідомості та незалежності України. Її ім’я і діяльність продовжують надихати і сприяти розвитку української культури.






 

Сьогодні у Нововолинській міській бібліотеці для дітей під час бібліокінозалу "Коли сторінки оживають" дітлахи переглянули мультфільм за книгою Редьярда Кіплінга "Книга джунглів". А після перегляду дружно обговорювали побачене. Та вкотре пересвідчилися, що разом цікавіше навіть фільми переглядати. І ви часу не гайте, мерщій поспішайте до Нововолинська міська бібліотека для дітей.




 

Весела літня пора у розпалі. І у Нововолинській міській бібліотеці для дітей теж дуже гаряче і спекотньо так як триває літня програма "Літо в країні Читалії". В рамках літературного пікніка "З книгою на повітрі" ми побували в Нововолинському міському парку культури та відпочинку. Тут на дітей чекали безліч веселих розваг та атракціонів. А досхочу награвшись та нарозважавшись, дітлахи сховалися від пекучого сонця в тіні та читали разом з бібліотекаркою Ларисою Криловою цікаві книги.

Щиро дякуємо директору Нововолинського міського парку культури та відпочинку Максиму Галінському за надану можливість чудового відпочинку дітей.









 

Триває у Нововолинській міській бібліотеці для дітей програма "Літо в країні Читалії". Сьогодні в рамках літературного пікніка "З книгою на повітрі" ми побували біля міського озера. Веселі ігри, забави, читання цікавих книг, плюскання у озері. Все це подарували дітям чудовий літній настрій та позитивні емоціЇ.













ЛІТНІЙ БІБЛІОТЕЧНИЙ СЕЗОН ВІДКРИТО

У Нововолинській міській бібліотеці для дітей стартував літній проект "Драйвуй з книгою в ритмі літа". Літо з бібліотекою – це найкраща можливість для дітей поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю нових для них письменників, відкрити нових героїв, пізнати нові світи за допомогою книг, екскурсій, різноманітних, веселих ігор, літературних пікніків, походів на природу. Читачі поринуть у бібліотечне літо, сповнене не лише книжкових пригод, квестів, ігор, переглядів анімаційних і художніх фільмів, а й  яскравих вражень і позитивних емоцій.

Гарний настрій, сяючі очі та усмішки на обличчях – це найцінніша подяка від наших дітей. Тож давайте зустрінемо літо  гарним настроєм, чарівними посмішками та улюбленими книжками!!!

Чекаємо всіх кожного вівторка, середи та четверга о 13.00 у нашій бібліотеці.














ПОДОРОЖ ЗА КНИГОЮ ГАЛИНИ ВДОВИЧЕНКО "36 І 6 КОТІВ - КОМПАНЬЙОНІВ"

 

Тривають веселі літні канікули. Але для того, щоб діти з користю проводили свій час бібліотекар Лариса Крилова провела подорож за книгою Галини Вдовиченко 36 і 6 котів - компаньйонів. Галина Вдовиченко - відома українська дитяча письменниця, авторка багатьох творів для молодших читачів. Її книга "36 і 6 котів" увійшла до короткого списку премії Дитяча Книга року BBC-2015. Спочатку бібліотекар ознайомила із сюжетом книги, розповіла чому її треба почитати. А потім дітлахи зачитували уривки, знаходили схожості та відмінності з персонажами. Але мораль книги така, що людина відповідальна за того, кого вона приручила. Дана книга є нашій бібліотеці, тож мерщій поспішайте прочитати її.

вівторок, 6 серпня 2024 р.

ЕКСКУРСІЯ ДО БІБЛІОТЕКИ

 

Нововолинська міська бібліотека для дітей продовжує організовувати для дітей цікаве та змістовне дозвілля. Сьогодні до нас знову завітали учні 1-А класу Нововолинського ліцею 8 разом з учителем Світланою Йосипівною Кулик та бібліотекарем цього закладу Людмилою Вікторівною Паламарчук.                                          І навіть повітряна тривога не змогла зіпсувати дітлахам гарний настрій та бажання читати.                                                       

         Тому ми сьогодні багато читали, розповідали про свої улюблені книги, розгадували загадки. А ще під час майстерки виготовляли закладки, та розфарбовували малюнки.                                    

Тож бажаємо всім дітям мирних, яскравих та сонячних літніх канікул та до нових зустрічей у нашій бібліотеці.









четвер, 1 серпня 2024 р.

 

        Сьогодні, в дитячій бібліотеці відбулася незабутня екскурсія для молодших школярів Нововолинського ліцею 8. Діти з нетерпінням чекали на цю подію, адже бібліотека завжди асоціювалася у них з цікавими пригодами та новими знаннями.

Екскурсія розпочалася з привітального слова бібліотекарів, які розповіли дітям про найцікавіші книги. Потім маленькі відвідувачі мали змогу познайомитися з різними відділами бібліотеки. Особливу увагу привернув дитячий відділ, де було багато яскравих ілюстрованих книжок.

Під час екскурсії діти дізналися, як правильно користуватися бібліотечним каталогом та шукати необхідні книги. Бібліотекарі також провели для дітей інтерактивні ігри, в яких вони вгадували відомих літературних героїв за описами, пограли в гру "Дощик", розібрали "бібліотечну" капусту, потанцювали. Ці заняття викликали у дітей справжній інтерес і бажання читати більше.

Ця екскурсія не лише розширила кругозір дітей, але й прищепила їм любов до читання та бібліотеки. Сподіваємося, що такі заходи стануть регулярними і будуть сприяти розвитку у дітей інтересу до книги та знань.