Мій список блогів

понеділок, 8 травня 2023 р.

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

 

Друга світова війна стала найбільш кривавою та жорстокою в історії людства. Для України та українського народу Друга світова є особливо болісною. Війна, яка пройшла крізь життя кожної української родини, є вагомою складовою історичної пам'яті нашого суспільства.

8-9 травня українці вшановують пам'ять жертв першої та другої світових війн. Це день пам’яті всіх загиблих, що стали жертвою Другої світової війни. День примирення всіх, хто боровся за свободу свого народу, маючі різні переконання стосовно майбутнього. Головним гаслом цих днів у Європі є гасло «Ніколи знову», головний символ — квітка червоного маку.

Спершу вони стали символом пам’яті про жертви Першої світової війни, а згодом – усіх жертв збройних конфліктів. Україна долучилася до цієї традиції у 2015 році й поступово цей день витісняє радянське 9 травня.

         Напередодні  Дня пам'яті та примирення  у міській бібліотеці для дітей в рамках вихідного дня, діти теж виготовляли символ пам’яті – червоний мак. Завідувач бібліотеки Валентина Ярмолюк спочатку ознайомила присутніх з історією виникнення цього дня, а потім всі приступили до виготовлення квітки.

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту MemoryCraft за підтримки ALIGHT (посилання на фейсбук сторінку https://www.facebook.com/WeAreAlight).

    Дякуємо ГО «Валентність. Переосмислення» за надані матеріали для проведення заходу (посилання на фейсбук сторінку https://www.facebook.com/valency.rethink)