Мій список блогів

середу, 22 вересня 2021 р.

ЧИ ЗНАЄТЕ ВИ ЩО…

 

22 вересня в багатьох країнах відзначається одне з екологічних свят – Всесвітній день захисту слонів, який був встановлений за ініціативою природоохоронних організацій, екологів і небайдужих людей, стурбованих скороченням чисельності цих тварин.

Слони – найбільші сухопутні ссавці на планеті. Це розумні, високоорганізовані тварини, єдині представники древньої групи хоботних, що раніше населяли велику частину суші, які дожили до наших днів. Наразі в природі слони живуть в тропічних лісах і саванах Південно-Східної Азії й Африки. Здавна слони – вельми шанована тварина. У багатьох культурах вони є символом влади і величі правителів, мудрості й спокою, доброти й добробуту.

Тож пропонуємо до вашої уваги книгу, що надійшла до бібліотеки за Програмою поповнення бібліотечних фондів Українським інститутом книги. Прочитавши яку ви по новому відкриєте цих милих, розумних тварин.

 Мозер Ервін

Манюній. Велика книжка про маленького слоника / Ервін Мозер; переклад з німецької Ваховська Неля. –Чернівці: Книги – ХХI, 2019.-128 с.


До цієї збірки увійшли чотири книжечки про слоника Манюнього: "Слоник на ім’я Манюній" Winzig, der Elefant (1985), "Манюній вирушає в пустелю" (Winzig geht in die Wüste; 1987), "Манюній шукає слонів" (Winzig sucht die Elefanten; 1988) та "Манюній знаходить маму і тата"  (Winzig findet seine Eltern; 1988). До них додано ілюстрації зі збірки "Манюній. Велика книжка про маленького слоника" (Winzig. Das große Buch vom kleinen Elefanten; 1993).

Історія розповідає про слоника, який загубився і шукає свою сім’ю. Мандруючи, дуже маленьке і безмежно чарівне, зворушливе слоненя відкриває для себе дуже великий світ, зустрічає нових друзів.


P. S. До зустрічі у дитячій бібліотеці на Пирогова, 4…