Мій список блогів

пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

СЕМІНАР У МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ

             26 листопада на базі Нововолинської міської бібліотеки для дітей відбувся міській семінар для бібліотекарів структурних підрозділів централізованої бібліотечної системи «Своє обличчя: роль дитячої бібліотеки (відділу) в культурному житті міста».

Учасники семінару прослухали виступи директора ЦБС Світлани Кухарук «Ресурси і послуги сучасної бібліотеки у відповідь до потреб громади» та завідувача МБД Валентини Ярмолюк «Дозвіллєва функція бібліотеки в соціокультурному житті міста». Завідувач відділу обслуговування центральної міської бібліотеки Оксана Жабровець надала консультацію «Проєктна діяльність як основа успішної та стабільної роботи бібліотек» та ознайомила всіх присутніх як правильно і з успіхом написати проєкт, щоб він був вдалим. «В пошуках нових форм, нових ідей, нових просторів» таку тему мала консультація бібліотекаря відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів міської бібліотеки для дітей Лариси Крилової. Важливу роль у роботі бібліотек відіграють соціальні мережі. Антоніна  Костилєва надала рекомендації щодо ведення сторінок у популярних мережах в  консультації «Соціальні мережі як засіб реклами послуг бібліотек».






Про  обличчя своєї бібліотеки, про свою роботу та про плани на майбутнє поділилися бібліотекарі-учасники семінару.

Учасники семінару переглянули  та обговорили фільм норвезької режисерки Елізабет Аспелін  «Карла і Нордал» в рамках XVII Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. 

Організатор фестивалю на Волині – Волинський прес-клуб.

Партнер – Нововолинська централізована бібліотечна система.

Під час круглого столу «Бібліотека для дітей – територія ідей» учасники відповідали  на безліч запитань, серед яких були «Ефективні форми і методи роботи з користувачами - дітьми», «Як зробити заклад відвідуваними», «Використання Інтернет-ресурсів: за і проти» та інші.

На закінчення всі учасники  висловили слова вдячності   доповідачам семінару і побажали один одному творчих успіхів у роботі.