Мій список блогів

пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ТА ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

           В Україні щорічно в четверту суботу листопада, згідно з Указом Президента України, відзначається День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років - геноциду Українського народу - та масового Голоду 1921-1923 та 1946-1947 років.

    В цей день традиційно громадяни нашої країни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам’ятників жертвам голодоморів в Україні. 

До Дня пам’яті жертв голодомору та політичних репресій у відділі обслуговування 5-9 класів Нововолинської міської бібліотеки для дітей діє тематична полиця «Голодомор: очима і вустами гніву».

Зі сторінок книг постає жахлива картина нищення української нації. Матеріали тематичної полиці розкривають причини, перебіг, масштаби та наслідки катастрофи українського народу. Мовою документів книжкові видання відтворюють найтрагічніші події в історії України – голодомору 1932-1933 років. Ці події української історії завжди були предметом глибокого осмислення українськими письменниками різних поколінь.

Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.