Мій список блогів

середу, 28 жовтня 2020 р.

ДЕНЬ БАБУСЬ ТА ДІДУСІВ

           

28 жовтня близько 30 країн світу зокрема й Україна, відзначають день бабусь і дідусів  У дитинстві, для кожного малюка, саме дідусь та бабуся своєю добротою і любов’ю доповнюють образ загального сімейного щастя. Головне завдання - виростити дітей щасливими! І бабусі й дідусі відіграють у цьому процесі незамінну роль! 

Головна традиція свята — дарувати людям похилого віку живі квіти в горщиках.  Багато людей при купівлі квітів звертають увагу на їх значення. Наприклад, гібіскус символізує довголіття, а герань є символом фінансового благополуччя.

А ще це чудова нагода почитати разом  книгу. Яку саме? Пропонуємо вам цікаву добірку саме такої літератури, які є в фонді Нововолинської міської бібліотеки для дітей.

Сашко Дерманський «Бабуся оголошує війну»

Так повелося в світі, що всі бабусі дуже лагідні та сумирні. Ніхто краще за них не розкаже казку, не заспіває колискову, не напече смачних коржиків. Одначе коли підступний лісник винищує молоді деревця заради наживи, огидні пацюки захоплюють у полон безневинну жабку, а підступний приблуда космічний посмітюх занапащує все живе на Землі, перетворюючи планету на смітник, тоді Ониськова бабуся Катастрофа хвацько перев’язує хустинку на кшталт бандани і оголошує негідникам війну. Цю книжку виготовлено на якісному книжковому папері, який знижує контрастність і полегшує читання.


Олесь Донченко «Я люблю свою бабусю»

У кожного з нас бабуся асоціюється з теплом і добротою. У книжці зібрані вірші, пройняті чуйністю та любов'ю.






Оля Русіна «Мія і Місячне затемнення

Дотепна і зворушлива, переконлива і щира – саме така ця повість.

У центрі оповіді двоє школярів, Мія і Матвій, а також молодший брат Матвія, якого друзі кличуть… Людожерчиком. На щастя, це тільки дитяче прізвисько, всі люди в історії Русіної залишаються цілими й неушкодженими. Ба навіть почасти зціленими, якщо брати до уваги душевні рани.

Мія живе з дідусем у великій квартирі, Матвій і Людожерчик – сусіди Мії й водночас найкращі друзі. Пощастило дівчинці!

Однак… а що ж Міїна сім’я? Батьки Мії розлучені. Мама з вітчимом і маленькою сестричкою живуть окремо в іншому районі великого міста. Бачаться вони на вихідних, і в цьому – одна з причин Міїних гризот.

Додамо ревність до молодшої сестрички й натягнуті стосунки з новим маминим чоловіком, а ще – вимушену розлуку з мамою. Весь цей "коктейль" почуттів Мія сповна переживає у свої десять.

Друга причина – раптово з’являється тато, якого вона давно не бачила, й посвячує дівчинку у велику таємницю роботи в Астрономічній Обсерваторії. Авжеж, це саме те, що примушує серце кожної дитини тріпотіти в передчутті Великої Пригоди.

Утім, третя причина Міїних гризот у тому, що не все з того, про що розповідають дорослі, – правда. Правда і брехня мають багато граней, і читачі разом із Мією, без дорослих повчань із боку авторки, зможуть самі розібратися, що добре, а що погано.


  Таня Поставна "Коли я була лисицею"

Дідусь говорить своїй онуці, що насправді вона – лисиця. Дівчинка вірить. З цього дня починаються пригоди Лисички, її собаки Меркурія та особистого янгола на ім’я Ре. Ця книжка про дитинство і віру в дива. Про силу дитячої уяви і стосунки зі старшими. Про те, що деколи дідусь і бабуся можуть замінити батьків, а сім’я не обов’язково складається з мами і тати. Ця книжка допомагає дітям краще зрозуміти дорослі проблеми, а дорослим – згадати дитинство. «Коли я була лисицею» – важлива книжка про сприйняття світу, яка потребує не лише читання, а й обговорення разом із дитиною. Вмикайте свою уяву на повну і ласкаво просимо до світу Лисички!

Ольга Марченко «Бабусина хата»

Посібник містить оповідання, казки, легенди, приповідки, прислів’я, вірші, загадки, скоромовки, лічилки про один із найголовніших наших символів і оберегів – рідну домівку.






P. S. Зичимо всім бабусям та дідусям міцного здоров’я, Божої Благодаті і довгих років життя!

Обов'язково відвідайте сьогодні своїх бабусь та дідусів та поділіться з ними своєю любов'ю.