Мій список блогів

четвер, 14 листопада 2019 р.

ЗБИРАЙТЕ ДОБРО ПО НАМИСТИНЦІ


Життя суспільства, як і життя окремої людини, ґрунтується на впливі ідей, поглядів, теорій. За часи історії людства їх промайнуло чимало. Вони оволодівали розумом людей на більший чи менший термін. Деякі з них закликали до барикад, призводили до війн, ставали підставою для створення «образу ворога» з іншого народу.
Але з розвитком суспільства до людей прийшло розуміння, що Земля не є надто великою, вона – наш спільний дім, всі люди в якому – сусіди. А для того, щоб людство успішно розвивалося, треба знаходити спільну мову. У безмежному морі різноманітних культур, релігій, думок, ідей, що належать людям різних країн на планеті, на допомогу має прийти «рятувальне коло» толерантності.
Для того, щоб у дітей виховувати принципи гуманізму та доброзичливості напередодні Міжнародного дня толерантності бібліотекар Лариса Крилова та координатори благодійного фонду Карітас-Волинь завітали до учнів 4-А класу ЗОШ №3 (класний керівник О. Л. Музичук). Бібліотекар познайомила присутніх з основними засадами толерантності та розповіла про книги, які є у Нововолинській міській бібліотеці на цю важливу тему.  А  координатори ВОБФ запросили четвертокласників у коло спілкування з елементами тренінгу «Збирайте добро по намистині». Під час якого вони вчилися поважати думку один, бути взаємовічливими та товариськими. А головне, що діти зрозуміли, що особистісні риси толерантної людини — це не вроджені, а набуті соціальні якості, що формуються з раннього дитинства у процесі взаємодії з оточенням.