Мій список блогів

пʼятницю, 8 листопада 2019 р.

РІДНУ МОВУ ЗНАЙ – ГАРНО Й ЧЕМНО РОЗМОВЛЯЙ


9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято — День української писемності та мови. Це свято було встановлено в 1997 році Указом Президента України  з метою відзначення важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства. і спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та красоти.
Напередодні цього свята в рамках клубу «Книгочитограйко» відбувся мовний всезнайко «Рідну мову знай – гарно й чемно розмовляй». Бібліотекар Лариса Крилова познайомила із історією Дня української писемності. Діти переглянули мовознавчі книги, а ще розгадували мовні ребуси та кросворди, пригадували прислів’я, підбирали синоніми до слів та складали вірші. Тим самим пересвідчившись, яка наша мова багата та мелодійна.
А на завершення зустрічі  бібліотекар наголосила, що зараз, як ніколи, потрібно любити й шанувати рідну мову, піклуватися про неї, берегти її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь.





А у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів розміщена книжкова полиця «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла, як батьківська хата».