Мій список блогів

пʼятницю, 23 серпня 2019 р.

ПАТРІОТИЧНИЙ МАЙСТЕР-КЛАС

24 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, Верховна Рада Української Соціалістичної Республіки урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави - України. З того часу весь український народ відзначає державне свято - День Незалежності.
У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорізьку Січ, славетну Києво-Могилянську Академію. Україна виколисала велетнів сили і духу — таких як Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Сірко, Григорій Сковорода, Устим Кармелюк, Юрій Дрогобич, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський… Цей перелік, можна продовжити й іменами наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини. І сьогодні ми святкуємо 28 річницю проголошення незалежності нашої держави.
Напередодні цього свята у міській бібліотеці для дітей для найактивніших користувачів книгозбірні відбувся патріотичний майстер-клас «Я люблю Україну!» з виготовлення прикраси в патріотичному стилі – жовто-блакитного банта, як символа любові до Батьківщини.

Завідувач бібліотеки Валентина Ярмолюк розповіла про відзначення одного з основних свят українського народу, який протягом багатьох віків боровся за свою свободу та незалежність. А діти пригадали значення народних та державних символів України, відповідали на запитання вікторини «Чи знаєш ти Україну?».










У бібліотеці розгорнута виставка-розповідь «Це моя Україна, це моя Батьківщина», на якій представлена література про історію і сучасність нашої держави, українську мову, обереги, символи країни.