Мій список блогів

пʼятницю, 24 травня 2019 р.

ЄВРОПА: smile tu mi

    Європа: мальовничий континент з цікавою історією. Він дав світу багато видатних учених, винахідників, художників і композиторів, а також популярних акторів та успішних спортсменів.
Століттями Європа страждала від воєн та розмежувань. Але в останні понад 60 років країни цього старого континенту нарешті об’єднались у мирі та дружбі, щоб спільно працювати для кращого майбутнього Європи й усього світу.
Міська бібліотека для дітей долучилась до відзначення Дня Європи – дня спільних цінностей, спільної історії, спільного майбутнього. В рамках клубу активного спілкування «Однокласник» для учнів 5-Б класу Нововолинської гімназії був проведений book-вояж «Європа: smile tu mi». З розповіді бібліотекаря Олени Рябої школярі дізналися про історію святкування Дня Європи, переглянули відео-презентацію «Приєднуйся до європейців! Знаєш, чому це круто?», ознайомились з книгою «Відкрий для себе Європу!» в електронному варіанті. Ця книжка для дітей (приблизно від 9 до 12 років) подає інформацію лаконічною та простою мовою. Наповнена цікавими фактами й барвистими ілюстраціями, вона жваво описує Європу та стисло пояснює, що таке Європейський Союз і як він працює. Можливо, ця подорож книгою надихне юних українців до читання та на дивовижні подорожі країнами Європи і рідної України.

У міській бібліотеці для дітей влаштована тематична полиця «Європа – наш спільний дім», на якій представлена література з історії, географії, культури, економіки європейських країн.