Мій список блогів

четвер, 23 травня 2019 р.

ГОДИНА КНИГОЛЮБА


Запитайте у будь-якого маленького читачика, чи хотів би він навчитися «допомагати» книзі своїми руками, «лікувати» її?  Так, скажуть вони. Адже книги – як люди: народжуються, живуть, хворіють, старіють. А захворівши потребують лікування. Тому лікарем може стати кожен з наших користувачів, тому що книжкова лікарня відкрита завжди.
Нещодавно у міській бібліотеці для дітей відбулося чергове засідання гуртка «Юні бібліотекарі», де гуртківці зібралися на годину книголюба «Про книжкову аптеку та ліки для книжок».
На цьому засіданні діти дізналися, як у книжковій лікарні можна допомогти всім жителям чарівного книжкового містечка.  Які «ліки» та «медикаменти» для цього потрібні.





І розпочалося лікування. Спочатку юні книголюби за допомогою стетоскопа визначили рівень захворюваності кожної «хворої» книжки. А тоді турботливі рученята юних «лікарів» надали зіпсованим книгам «швидку медичну допомогу». Завдяки їх старанням, багато сумних, мудрих книжечок здобули нове життя, та веселу посмішку від розуміння, що вони зможуть нести знання ще багатьом своїм читачам. Бібліотекарі  разом із «полікованими» книгами щиро дякують дітям за їх працю та небайдужість.






Засідання закінчилося, діти залишилися задоволені. Головне, вони зрозуміли, що багато цікавого можна дізнатися, коли книжка стане другом!