Мій список блогів

пʼятницю, 16 листопада 2018 р.

СВЯТА НАУКА ПОЧУТИ ОДИН ОДНОГО

З розвитком суспільства до людей прийшло розуміння, що Земля не є надто великою, вона – наш спільний дім, всі люди в якому – сусіди. А для того, щоб людство успішно розвивалося, треба знаходити спільну мову. У безмежному морі різноманітних культур, релігій, думок, ідей, що належать людям різних країн на планеті, на допомогу має прийти «рятувальне коло» толерантності.
До Міжнародного Дня толерантності бібліотекар міської бібліотеки для дітей Олена Рябая провела для восьмикласників ЗОШ №3 дискусійне коло «Свята наука почути один одного», на якому учасники заходу мали змогу висловити свої думки з приводу таких питань: кому і для чого потрібна ця наука «Чути один одного»?; яку користь можна одержати, навчившись вмінню почути іншого?; чи потребуємо ми в наш час толерантності у відношенні до інших і як цього домогтися?. Під час дискусії учасниками заходу було зроблено висновки та затверджено думку, що якість суспільства залежить від здатності людей співіснувати одне з одним,  поважати, підтримувати, навчатися одне від одного.

 Далі учням було запропоновано цікавий тренінг від працівників Волинського обласного благодійного фонду «Карітас-Волинь» координатора по роботі з дітьми та молоддю Вікторії Скриннікової та психолога Олени Качорок.  Під час якого розігрувалися життєві ситуації, що стосувалися даної тематики та обговорювались варіанти людської поведінки.