Мій список блогів

четвер, 13 липня 2017 р.

ЧИТАЄМО ПІД СІМЕЙНОЮ ПАРАСОЛЬКОЮ

Сім’я є основою суспільства. Ця аксіома визначилася за давніх часів і до сьогодні залишається актуальною. Вона була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Не менш важливе значення має і сімейне читання. Традиції такого спільного читання благодатно впливають на всю родину, воно передбачає духовне спілкування сім’ї, зміцнення духовних зв’язків.
    Нововолинська міська бібліотека для дітей теж пропагує загальнолюдські цінності, зосереджуючи увагу на пошуках шляхів співробітництва з родинами, вдосконаленні виховних можливостей батьків з метою покращення читання у дітей.
        І для того, щоб організувати змістовне, цікаве, пізнавальне дозвілля з книгою та розвагами для користувачів бібліотеки та їх батьків в рамках проекту «Літня регата» відбулися літні посиденьки «Читаємо під сімейною парасолькою».
  Як зазначила бібліотекар Лариса Крилова, дуже важливо  зберегти  звичку  дітей читати  і  влітку! Адже недавні  дослідження  виявили,  що  учні  початкових  класів   втрачають  за  літо   навики  читання,  яких  вони  набули  в  процесі  навчання.  У  дітей,  які  читають  і  під  час  літніх  канікул,  більше  шансів  зберегти  їх,  ніж  у  тих, хто  цього не  робить.  




Літо – це також пора відпочинку. Граючись та розважаючись дітлахи весело провели час.


      Тож маю надію, що спільна справа бібліотеки та батьків, спрямована на виховання в дітей інтересу до книги, дасть свої плоди, а читання принесе їм тільки задоволення й радість пізнання і весела літня пора подарує масу позитивних емоцій.