Мій список блогів

четвер, 4 грудня 2014 р.

В ім’я добра і милосердя


Щорічно 3 грудня відзначають Міжнародний день інвалідів. Ініціатором проведення цього символічного дня стала Організація Об'єднаних Націй, яка в 1992 році запропонувала заснувати таке свято на честь закінчення Десятиліття інвалідів, проголошеного в 1983 році.

Милосердя, доброта. Ще з часів давньоруських благодійність була в традиціях нашого народу. Цілком природнім і закономірним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок безлюдному, захистити старість і немічність, порятувати хворого чи каліку, заступитися за беззахисного і скривдженого.

З цієї нагоди в міській бібліотеці для дітей було проведено круглий стіл «В ім’я добра і милосердя». Бібліотекар Л.В.Левосюк ознайомила користувачів бібліотеки з поняттям добра, милосердя, толерантного ставлення, підтримки і співчуття до інвалідів. Для того щоб в учнів  розвивалося почуття порядності, терпимості, бажання бути добрими було проведено інтерактивні вправи. Діти відповідали на запитання «Що таке вдячність, людяність, доброта, чуйність»,складали разом «словник  Серця», продовжували думку «… доброта може зцілити людину, тому що…» та інші.
 В читальному залі організовано викладку літератури «Творимо милосердя разом».