Мій список блогів

понеділок, 11 березня 2024 р.

ІСТОРИЧНИЙ ХРОНОСКОП «ПАМ'ЯТАЙ - ТИ НАЩАДОК ГЕРОЇВ»

 

День Героїв Небесної Сотні відзначають щорічно 20 лютого згідно з Указом президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» на знак пам’яті про громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України та завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави.

Герої Небесної Сотні зробили свій вибір  - виборювати свободу та гідність, віддавши за це життя. Вони загинули за те, щоб Україна розвивалася як вільна демократична держава.

Але 24 лютого 2022 року став для більшості українців початком найбільших потрясінь у їхньому житті. Війна принесла українцям багато горя, жаху, непоправних втрат, проте на тлі страшних випробувань укріпилися жага Перемоги та віра в неї.

Саме цим подіям був присвячений історичний хроноскоп «Пам’ятай – ти нащадок героїв».  На захід були запрошені  учні 4-В класу ліцею №7 (класний керівник С.І. Максюк). Ведуча заходу  розповіла про події на Майдані, з болем у серці говорили про роковини війни, про наших воїнів - захисників, які загинули… Познайомила дітей з новими книгами, які розповідають про війну, про життя під час воєнних дій, волонтерство.

Пам’ятаємо. Боремося. Переможемо! І дякуємо нашим Збройним Силам за кожний день.