Мій список блогів

вівторок, 11 липня 2023 р.

ДЕНЬ ШОКОЛАДУ В БІБЛІОТЕЦІ

Щорічно 11 липня в розпал спекотного літа відзначається Всесвітній день шоколаду. Загальноприйнята назва свята на англійській мові – World Chocolate Day.

День Шоколаду – свято зовсім ще молоде. З’явився він тільки в 1995 році. Вигадали його французи – великі любителі шоколаду. Ідея припала до душі ласунам і за межами Франції. В результаті сьогодні День шоколаду святкується в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні. В Україні це свято почали відзначати з 2016 року.

Шоколад, без сумніву, люблять у кожному куточку нашої планети, проте, в деяких країнах ставлення до нього дійсно особливе.

Саме в цей день в Нововолинській міській бібліотеці для дітей була проведена хвилинка-цікавинка "Солодкі історії" присвячена Всесвітньому Дню шоколада. Діти познайомилися з історією виникнення свята, появою шоколаду, корисними властивостями та цікавими фактами, пов'язаними з цим чудовим смаколиком. Переглянули мультфільм "Історія шоколаду", ознайомилися з книгою Р. Дала “Чарлі і шоколадна фабрика”, зачитала цікаві моменти з книги про чудернацьку фабрику, де виготовляють вигадані солодощі та про багато цікавих пригод доброго і щирого хлопця Чарлі.

А яке ж свято без конкурсів. Всі учасники змагалися у грі "Пронеси - не впусти", "Вгадай на смак", "Без рук", "Збери цукерки у свої кошики", були шукачами шоколадних скарбів, які були заховані у залах бібліотеки, та прийняли участь у шоколадній вікторині.

А нагородою і смачним завершенням свята стало солодке чаювання з різними видами шоколаду.

Час промайнув непомітно швидко, весело і цікаво.

Літо триває. До нових цікавих зустрічей в нашій бібліотеці.

Запрошуємо та чекаємо на вас!