Мій список блогів

понеділок, 30 січня 2023 р.

«УКРАЇНКА» ПОЛЬСЬКИМИ ОЧИМА

 Підлітковий роман — це роман на межі: ще не доросла література, але вже й не дитяча. Письменників, які пишуть для підлітків, не так і багато, а серед них — популярна польська письменниця Барбара Космовська, яка цьогоріч святкує своє 60-річчя.

Три книжки письменниці в українському перекладі Божени Антоняк побачили світ у львівському видавництві «Урбіно». Це романи «Буба», «Буба: мертвий сезон». Всі ці книги можна знайти на полицях міської бібліотеки для дітей.

Роман "Буба"

Роман про шістнадцятирічну дівчинку Бубу, яка носить джинси і мартенси, любить слухати класичну музику та грати у бридж. Не дивно, що роман «Буба» посів перше місце у загальнопольському конкурсі романів для дітей та юнацтва «Повір у силу фантазії».

Роман «Буба. Мертвий сезон»

Перед вами інтригуюче продовження першого роману польської авторки Барбари Космовської. Буба - такий собі підліток з купою власних проблем. Її покинув хлопець, тож вона переживає перший розрив, скандали батьків, байдужість дідуся, який проміняв онуку на віртуальне життя…

Отже, ця книга – про перелік «плюсів і «мінусів» дорослого, на перший погляд, життя, як це бачать у свої роки тінейджери.

Роман "SAMOTNI. COM"

Юну дівчину Йоанну важко не помітити в натовпі. Ще б пак — копиця рудого волосся, фіолетовий шалик та куртка-мілітарі роблять свою справу. А Віктора нічого не вирізняє серед натовпу — хіба що смуток в очах та старомодний светр. Цих двох головних героїв поєднує не школа, не компанія, не хобі, а… самотність. Але є те, що має силу здолати будь-яку хворобу, — це почуття любові, що народжується в серці та змінює долю.