Мій список блогів

четвер, 27 жовтня 2022 р.

ДЕНЬ КРАЄЗНАВСТВА


 

              Нещодавно в міській бібліотеці для дітей пройшов День краєзнавства «Волинь моя, краса земна, ти в цілім світі лиш одна» для користувачів  книгозбірні.

               Протягом Дня діти знайомилися з історією та культурою краю, з її природними  багатствами. Адже Волинь – край древній, багатий своєю культурною спадщиною. Через велику кількість озер його поетично називають  «голубооким». А ще Волинь – край пісень і легенд, край письменників і поетів, чиї імена належать до невичерпної скарбниці нашого народу. Наш край – батьківщина багатьох письменників. Їх надихає волинська земля. Вона є джерелом дивовижного магнетизму.

               У відділі дошкільників та учнів 1-4 класів бібліотекар Лариса Крилова ознайомила дітлахів з волинськими поетами та письменниками, продемонструвала їх книги і розповіла про написання книг. А ще діти зачитували уривки із творів наших чудових поетів.

               У жовтні відзначила свій ювілей волинська поетеса, директор Волинської обласної бібліотеки імені Олени Пчілки Наталія Граніч. Бібліотекар відділу обслуговування учнів 5-9 класів Олена Рябая разом з своїми користувачами  познайомилася з біографією та творчістю поетеси та ознайомила діток з її книгами «Ангелик на долонях» і «Срібна дівчинка».

               До уваги  відвідувачів у бібліотеці розгорнуто книжкову виставку «Земле волинська, рідний мій край». Завідувач бібліотеки Валентина Ярмолюк повідала дітям про книги, які представлені на виставці.

Індивідуальні консультації, які надавалися біля ДБА на тему «Як знайти літературу по краєзнавству в каталогах та картотеках», задовольняли самих вимогливих користувачів.

А на завершення дня краєзнавства учасники заходу почастувалися запашною випічкою з нашої пекарні та смачним травяним чаєм, зібраним у наших волинських лісах.

Бібліотекарі – володарі безцінних книжкових багатств, як ніхто інший обізнані з друкованими джерелами, у яких висвітлено краєзнавчі аспекти краю. Тому працівники запрошують усіх більше читати у тому числі краєзнавчу літературу, частіше відвідувати бібліотеку, щоб бути ерудованими, знати на якій землі живемо, і вміти розповісти про свій край.